HET VERVOLG
Na de BurgerTop hebben de deelnemers zich aan mogen melden voor één van de initiatieven. Hiermee nemen zij plaats in de werkgroepen die deze initiatieven tot een hoger niveau brengen en gaan realiseren. In de bijeenkomsten die volgen op de BurgerTop werken zij samen de initiatieven verder uit naar een concreet concept en zetten hiermee de stappen richting realisatie.

Vervolg 18 februari
Op zaterdag 18 februari zijn de werkgroepen die na de BurgerTop zijn ontstaan samengekomen op de Petrus Bandenschool in Venray. Hier hebben zij via creatieve werksessies hun initiatief in stapjes concreter gemaakt en zijn zij dichter bij realisatie gekomen. De TOP 7 die na afloop van de BurgerTop bekend werd gemaakt, is in deze bijeenkomst samengevoegd tot een TOP 5. Een aantal initiatieven hadden bijna hetzelfde doel en daarmee een mooie overlap met elkaar. Om ze allemaal effectief en optimaal te kunnen benutten, zijn deze door de deelnemers samengevoegd tot een geheel. De TOP 5 ziet er nu als volgt uit:
    - Pitch Venray | Uw moment!
    - Veiligheid begint bij jezelf!
    - De Bijeenkorf
    - Schuuf már án!
    - De Sociale Makelaar

Omroep Venray was aanwezig op deze middag en heeft met enkele deelnemers gesproken over hun initiatieven. Klik op de link hieronder om dit verslag te bekijken.
Omroep Venray - Verslag BurgerTop Vervolg

Na deze middag hebben de leden van de werkgroepen hun gegevens uitgewisseld met elkaar en kunnen zij in hun tempo doorpakken naar de volgende stappen. Op donderdag 13 april komen de werkgroepen voor de tweede keer plenair bij elkaar. 

 

Op zaterdag 28 januari 2017 is er een TOP7 gevormd vanuit alle plannen die er waren voor de toekomst van Venray.

Deze TOP7 werd gevormd door aan de hand van een thema (samenwerken, thuis, verbinden, veiligheid, ontmoeten, verantwoordelijkheid en geluk), die door de deelnemers in de ochtend waren opgesteld aan de slag te gaan met een concrete uitwerking. BIj deze uitwerking werd de centrale vraag: ‘Wat is jouw droom rondom het gekozen thema?’ gesteld. Per thema waren er meerdere tafels. Een diversiteit aan ideeën was hiervan het resultaat.

De deelnemers kregen ieder drie stemmen die ze willekeurig mochten uitdelen, waarbij er geen stem aan het eigen idee gegeven mocht worden.
Zo ontstond de uiteindelijke TOP7.
1.    De Bijeenkorf
2.    Geluks-Kaffee(st)
3.    Buurtcommunicatie
4.    Pitch Venray – Uw Moment
5.    Veiligheid begint bij jezelf!
6.    Pop-up Buurtcafé
7.    De Sociale Makelaar(s)

Hieronder kun je per idee, de kern van het idee teruglezen. De foto's zijn aan te klikken waardoor ze groter openen.


Wil jij meewerken aan de realisatie van een van deze ideeën, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Idee 1 Custom   Idee 2 Custom   Idee 3 Custom

Idee 4 Custom   Idee 5 Custom   Idee 6 Custom

 

Idee 7 Custom

 

Op zaterdag 18 februari zijn de werkgroepen die na de BurgerTop zijn ontstaan samengekomen op de Petrus Bandenschool in Venray. Hier hebben zij via creatieve werksessies hun initiatief in stapjes concreter gemaakt en zijn zij dichter bij realisatie gekomen. De TOP 7 die na afloop van de BurgerTop bekend werd gemaakt, is in deze bijeenkomst samengevoegd tot een TOP 5.

Lees meer

Wie zijn wij?
Wij zijn een club betrokken inwoners van de gemeente Venray en zijn trots op onze gemeente. We werken met een projectteam van 6 vrijwilligers om deze dag te organiseren. Daarnaast is een flinke groep vrijwlligers, ambassadeurs en sponsoren actief om de BurgerTop Venray mogelijk te maken. Lees meer over de stichting, het projectteam en onze ambassadeurs.

Waarom een BurgerTop in de gemeente Venray?
Een BurgerTop is een bijeenkomst om nieuwe ideeën te bedenken voor en door de samenleving van een stad of een gemeente. Ideeën die ontstaan door gesprekken met elkaar te voeren over wat er goed gaat, wat er beter kan, waar je trots op bent of waar kansen liggen. Samen bepalen wij wat we belangrijk vinden voor onze gemeente.

Beslissingen laten we vooral over aan de gemeenteraad die daarvoor verkozen zijn, want zo hebben we dat geregeld met elkaar. Toch geloven wij dat we ook onderling met elkaar het gesprek moeten blijven voeren over wat WIJ, de inwoners van de gemeente, belangrijk vinden voor onze gemeenschap. Dit gesprek hoeft niet voorbestemd te zijn aan de gemeenteraad alleen.

Momenteel zie je door heel Nederland de roep om inwoners meer inspraak, zeggenschap en ruimte te geven om mee te praten over beslissingen die genomen worden. Dit is een proces wat niet vanzelf gaat. We moeten daarin met elkaar durven te experimenteren, durven te luisteren naar inwoners en hun zorgen of bijdrage serieus nemen.

Daarom organiseerden wij op 28 januari 2017 een BurgerTop in de gemeente Venray. Een bijeenkomst op één dag waar meer dan 100 inwoners uit de gemeente met elkaar het gesprek voerden. Op deze dag waren we niet gebonden aan verkiezingsprogramma’s of politieke afspraken, maar juist aan wat ons bindt: de gemeente Venray als geheel voor nu en in de toekomst.

Wat gebeurt er na de BurgerTop?
Omdat de deelnemers hun stem kunnen uitbrengen op alle initiatieven bepalen zij uiteindelijk de TOP 10 van Venray! Om deze TOP 10 van initiatieven te realiseren worden er werkgroepen gevormd. Mensen die willen meedoen aan een werkgroep kunnen zich daar na de bekendmaking van de TOP 10 voor aanmelden. Ook inwoners van Venray die niet hebben deelgenomen aan de BurgerTop kunnen zich aanmelden voor het realiseren van één van de initiatieven. De inschrijving hiervoor zal via de website verlopen.

Het organiseren van de BurgerTop op 28 januari 2017 is stap één, maar de stap erna is minstens zo belangrijk. Daarom werd aan het einde van de dag iedereen uitgenodigd om weer samen te komen op de eerste vervolgbijeenkomst. Deze bijeenkomst heeft op 18 februari plaatsgevonden en de werkgroepen hebben deze dag mooie eerste stappen gezet. Lees hier meer over het vervolgbijeenkomsten van BurgerTop Venray.