Vervolg JongerenBurgerTop
Op 10 & 17 mei gaat het voor de jongeren gebeuren! De leerlingen die aanwezig waren op de JongerenBurgerTop en zich hebben aangemeld voor het vervolg komen samen op het gemeentehuis. Hier gaan zij verder met de initiatieven en werken dit uit naar een concreet plan. 

10 mei
Op woensdag 10 mei komen de werkgroepen bij elkaar op het gemeentehuis in Venray. Deze middag gaan zij aan de slag met de TOP 3 van de JongerenBurgerTop. Zij werken het initiatief van hun werkgroep verder uit naar een plan en maken hier een presentatie van. 

17 mei
Op woensdag 17 mei mogen de werkgroepen hun initiatief presenteren voor het College van Burgemeester en Wethouders. Hier vertellen zij via een presentatie wat hun initiatief is en waarom het belangrijk is voor de gemeente Venray dat dit gerealiseerd wordt.

Wil jij meedoen aan één van die initiatieven en ook samen met ons deze initiatieven uitwerken? Meld je dan aan via deze link!

Benieuwd naar de uitkomsten van deze dagen? Blijf ons volgen via onze nieuwsbrief, Twitter en Facebook!

Waarom een JongerenBurgerTop in de gemeente Venray?
Het doel van een BurgerTop is het samen nadenken en ontwikkelen over initiatieven onze gemeente Venray van de toekomst. De jongeren zijn onze toekomst en zij kunnen daarom erg goed meedenken hoe zij willen dat de gemeente Venray er in de toekomst uitziet. Waarom willen zij hier blijven wonen en werken en wat hebben zij daarvoor nodig? De jongeren krijgen tijdens deze bijeenkomst verschillende creatieve werkvormen aangereikt om te helpen tot een mooi initiatief te komen met hun groep. 

De ideeën die zij samen uitwerken tijdens deze bijeenkomst worden aan het einde gepresenteerd. De drie ideeën waar het meest op gestemd is na de presentaties worden meegenomen naar het vervolgtraject om deze te realiseren. Alle ideeën worden meegenomen naar de BurgerTop.

Kijk hier voor een verslag van de JongerenBurgerTop 2017.

De JongerenBurgerTop wordt ondersteund door SPOV, het Raayland College, Montessorischool Venray en Dynamiek Scholengroep.

Op 10 & 17 mei gaat het voor de jongeren gebeuren! De leerlingen die aanwezig waren op de JongerenBurgerTop en zich hebben aangemeld voor het vervolg komen samen op het gemeentehuis. Hier gaan zij verder met de initiatieven en werken dit uit naar een concreet plan. 

Lees meer

Op woensdag 11 januari heeft de eerste en unieke JongerenBurgerTop plaatsgevonden. Ruim 100 leerlingen kwamen bij elkaar om te praten over hun dromen voor de toekomst van Venray!! Deze leerlingen kwamen van de groepen 6,7 en 8 van het basisonderwijs en klassen 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs.

Er werd om 14.00 uur gestart met een welkomstgesprek met wethouder Martijn van der Putten van de gemeente Venray. Daarna gingen ze samen aan de slag om ideeën te bedenken voor het Venray van de toekomst. Een paar vragen die aan ze gesteld werden zijn:
- Wat maakt de gemeente Venray echt tof?
- Hoe zorgen we ervoor dat iedereen in 2025 graag naar het centrum van Venray komt?
- Welke toffe dingen kun je doen in de dorpen?
- Hoe zorgen we ervoor dat we milieuvriendelijker zijn met z’n allen?
 
Veel vragen en wij kregen heel veel ideeën!

Peel en Maas TV en Omroep Venray waren deze middag ook aanwezig. Klik op de onderstaande links voor het verslag van deze middag
Peel en Maas TV - Verslag
Omroep Venray - Verslag

Uit alle ideeën zijn er een aantal gekozen die zijn uitgewerkt. Na het uitwerken van de voorstellen is er gestemd. Alle voorstellen zijn uiteraard goed en worden uitgewerkt in een verslag voor de deelnemers van de BurgerTop op 28 januari in de Evenementenhal.

De drie winnende ideeën (daar is het meeste op gestemd) van de JongerenBurgerTop krijgen ook nog de kans om onder begeleiding uitgevoerd te worden en gaan met wethouder Martijn van der Putten ook nog in gesprek over de uitvoering. Op 10 & 17 mei zijn de jongeren uitgenodigd in het gemeentehuis in Venray om hun uitwerking te laten plaatsvinden. Lees hier meer over het vervolg. 

 Bekijk hier alle initiatieven die aan het einde van de dag op tafel lagen