JongerenBurgerTop - 11 januari 2017

Op woensdag 11 januari heeft de eerste en unieke JongerenBurgerTop plaatsgevonden. Ruim 100 leerlingen kwamen bij elkaar om te praten over hun dromen voor de toekomst van Venray!! Deze leerlingen kwamen van de groepen 6,7 en 8 van het basisonderwijs en klassen 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs.

Er werd om 14.00 uur gestart met een welkomstgesprek met wethouder Martijn van der Putten van de gemeente Venray. Daarna gingen ze samen aan de slag om ideeën te bedenken voor het Venray van de toekomst. Een paar vragen die aan ze gesteld werden zijn:
- Wat maakt de gemeente Venray echt tof?
- Hoe zorgen we ervoor dat iedereen in 2025 graag naar het centrum van Venray komt?
- Welke toffe dingen kun je doen in de dorpen?
- Hoe zorgen we ervoor dat we milieuvriendelijker zijn met z’n allen?
 
Veel vragen en wij kregen heel veel ideeën!

Peel en Maas TV en Omroep Venray waren deze middag ook aanwezig. Klik op de onderstaande links voor het verslag van deze middag
Peel en Maas TV - Verslag
Omroep Venray - Verslag

Uit alle ideeën zijn er een aantal gekozen die zijn uitgewerkt. Na het uitwerken van de voorstellen is er gestemd. Alle voorstellen zijn uiteraard goed en worden uitgewerkt in een verslag voor de deelnemers van de BurgerTop op 28 januari in de Evenementenhal.

De drie winnende ideeën (daar is het meeste op gestemd) van de JongerenBurgerTop krijgen ook nog de kans om onder begeleiding uitgevoerd te worden en gaan met wethouder Martijn van der Putten ook nog in gesprek over de uitvoering. Op 10 & 17 mei zijn de jongeren uitgenodigd in het gemeentehuis in Venray om hun uitwerking te laten plaatsvinden. Lees hier meer over het vervolg. 

 Bekijk hier alle initiatieven die aan het einde van de dag op tafel lagen