Op woensdag 11 januari vindt de eerste en unieke JongerenBurgerTop plaats op het Raayland College. Ruim 60 leerlingen, enkele leerkrachten en docenten gaan die dag met elkaar in gesprek. De JongerenBurgerTop is bedoeld om jongeren actief mee te laten denken en te laten participeren in hun omgeving. De jongeren zijn de toekomst!

 

De leerlingen, leerkrachten en docenten komen uit de groepen 6, 7 en 8 van het primair onderwijs en klassen 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs. Tijdens deze top verzamelen jongeren van 9 tot 16 jaar zich om na te denken over hoe zij vanuit hun eigen burgerschap bij kunnen dragen aan het Venray in de toekomst. Zij proberen hun dromen waar te maken door initiatieven te genereren die de wereld om hen heen beter maken.

Zij weten meestal heel goed wat ze willen en wat er nodig is in onze maatschappij die continu in verandering is. Zij gaan concrete, nieuwe voorstellen maken voor de toekomst van Venray. De initiatieven vanuit de JongerenBurgerTop worden meegenomen naar de BurgerTop Venray op 28 januari in de Evenementenhal.

Mooi om te mogen zien hoe de jongeren gereageerd hebben op dit initiatief en dat ze hier tijd voor vrij willen maken. Nooit eerder vond er een JongerenBurgerTop plaats. Dat Venray dit heeft opgepakt en weet te realiseren is een mooie ontwikkeling. Wethouder Martijn van der Putten zal aanwezig zijn bij de JongerenBurgerTop. Als wethouder van de gemeente Venray is hij onder meer portefeuillehouder van de onderwerpen onderwijs en jeugd- en jongerenbeleid. Daar past de JongerenBurgerTop natuurlijk prima bij.