Deelnemer Linda Custers-Jansen aan het woord

Sinds eind december is de inschrijving voor de BurgerTop Venray geopend. Er zijn tot op heden al een kleine 50 aanmeldingen, afkomstig uit de gehele gemeente. Een van die aanmeldingen komt van Linda Custers-Jansen, 35 jaar en zij komt uit Ysselsteyn. Zij vertelt graag waarom zij deze dag zo belangrijk vindt.

Linda CustersIn het dagelijkse leven is Linda moeder, radiodiagnostisch laborant en vrijwilliger voor Vrienden van ’t Zorghuus. Daarnaast probeer zij zichzelf te ontwikkelen op projectgebied door middel van scholing, het initiëren van acties in de buurt en het participeren in bijeenkomsten betreffende maatschappelijke en sociale onderwerpen.

Naar aanleiding van de uitnodiging/raamposter maakte Linda de keuze om zich aan te melden voor de eerste BurgerTop. Dit deed zij omdat zij het belangrijk vindt om ervaringen en ideeën te delen en op te doen. Daarnaast vindt Linda het fijn om met andere betrokken mensen een beeld te krijgen van mogelijkheden, initiatieven en professionele vakkennis die voorhanden is op het gebied van zaken die spelen rondom maatschappelijke en sociale belangen.

“De BurgerTop kan een bijdrage leveren doordat ideeën of juist ‘gemopper’ van de burger tot uiting worden gebracht binnen een kring van mensen die hierin eventueel iets kunnen betekenen”, aldus Linda. “Inspelen op de behoeften en wensen van de bewoners en gebruik maken van de kennis, kunde en inzet van de betrokken partijen, daar kan de BurgerTop een bijdrage aan leveren”, geeft Linda aan.

Ideeën waar Linda zoal aan denkt zijn: Bewoners van de eigen straat elkaar (meer) laten ontmoeten op een ongedwongen, leuke wijze. Zodat mensen meer verbinding en inzicht krijgen, zoals mogelijkheden in elkaar een helpende hand bieden (zoals boodschappen, oppas, tuinieren), gebruik maken van elkaars capaciteiten of eigendommen (lenen grasmaaier, hulp bij installeren tv) of een gezellige middag (kopje koffie, samen naar de speeltuin, enzovoort). Deze ontmoetingen worden georganiseerd door de eigen mensen met steun van een klein team van betrokken burgers en eventuele professionals. Als de kerstversiering eenmaal weg is hangt zij uiteraard de raamposter op. Iedereen mag zien dat Linda deelneemt aan de eerste BurgerTop.

Jij neemt toch ook deel op 28 januari?!