Rooy In!

Rooy in!


Wie zijn WIJ?

Wij zijn BurgerTop Venray

Onder het motto Samen maken wij de gemeente Venray organiseerden Tom Vaessen, Wendy Linders en Richelle van Soest de JongerenBurgerTop ( 11 januari 2017 ) en de BurgerTop Venray ( 28 januari 2017 ). Met als doelen: 
- Venraynaren bijeen te brengen 
-Actuele thema’s ( die mensen bezig houden ) te benoemen 
-Daarvoor oplossingen te vinden en in 2017 te realiseren.

Na de twee Toppen zijn enkele TOP-ideeën gerealiseerd: Schuuf-mar-an ( in juni 2017 tijdens de Schiëpersmarkt ) en Pitch Venray in september 2017. Dit resultaat heeft een groep van zo’n 12 betrokken inwoners aan het denken gezet. Wat hebben we in 2017 bereikt en wat willen we met de volgende BurgerTop Venray in 2019 bereiken?

Onze conclusies zijn: 
- Wij moeten niet mensen bijeen brengen in de verwachting dat de deelnemers ( zomaar ) nieuwe initiatieven gaan ontplooien 
- In onze kernen ( van Blitterswijck tot Vredepeel, van Smakt-Holthees tot Castenray en in Venray ) werken duizenden inwoners aan  
hun gemeenschap, vereniging of omgeving 
- Ook zijn er mensen die wel een waardevol idee – op welk vlak dan ook – hebben, maar nog niet weten hoe verder te komen.

Vanuit deze ervaring zijn wij aan de slag gegaan met een nieuwe droom: Hoe kunnen wij samen Venray Sterker, Mooier en Socialer maken?  
Onze persoonlijke ideeën hebben richting gegeven aan de bijgestelde missie van BurgerTop Venray:

BurgerTop Venray / Rooy-in is hét platform voor alle initiatiefrijke inwoners, verenigingen en ondernemers die elkaar willen versterken om de Venrayse initiatieven, verenigingen, kernen, enzovoort Sterker, Mooier en Socialer te maken. 

ROOY-IN BRENGT BEWEGING IN BEWEGING