Verbinden en van elkaar leren, dat was de insteek bij de allereerste netwerkbijeenkomst voor vrijwilligers in Venray. En dat is gelukt, zo bleek uit de positieve reacties van de deelnemers na afloop. Geluiden als ‘erg veel nuttige tips gekregen’ en ‘samen komen we verder’, bevestigen dat RooyIn! een absolute meerwaarde heeft bij het verbinden van de duizenden vrijwilligers die de gemeente Venray rijk is. Het evenement, een voortvloeisel uit de Burgertop Venray van 2017, lokte zo’n dertig enthousiaste vrijwilligers richting Oostrum. Ieder met zijn eigen verhaal, ervaringen en problemen. En met de intentie om te leren van anderen die zich belangeloos inzetten voor hun omgeving. 

Het programma ging van start met de gepassioneerde verhalen van Linda Custers en Jan Fleurkens 
Linda vertelde over het succesvol warm maken van een gemeenschap bij het opknappen van een dorpsspeeltuin (project speelbuurt Ysselsteyn). Jan deelde de kennis die hij heeft opgedaan bij de organisatie van het evenement Schijt aan de Grens. Het zorgt voor de nodige herkenning en instemmende geluiden vanuit de zaal. Al snel is duidelijk: hier zitten allemaal gelijkgestemden. Daarna zorgde gespreksleider Tom Vaessen voor een vrolijke en energieke kennismaking tussen alle aanwezigen.

In een groepsgesprek werden uitdaginen opgehaald bij alle deelnemers
Die oproep bleek niet aan dovemansoren gericht. ‘Hoe kom ik in contact met andere mensen die vrijwilligerswerk voor de gehandicapte medemens doen?’ en ‘Hoe gaan we om met het gebrek aan tijd waar steeds meer vrijwilligers mee te kampen hebben?’ waren twee van de twaalf vraagstukken die vanuit de zaal opgeworpen worden. Ook de vraag hoe je vrijwilligers zo ver krijgt om bij andere evenementen een steentje bij te dragen en hoe we in vredesnaam een samenleving kunnen creëren waarin iedereen vrijwillig een steentje bijdraagt, blijken voer voor discussie.

Anderhalf uur lang gingen de deelnemers met elkaar in gesprek
Er werden ervaringen uit het eigen vrijwilligerswerk gedeeld. Allemaal met als doel om elkaar sterker te maken en daar waar nodig een zetje in de goede richting te geven. Het levert concrete plannen en samenwerkingen op, die zonder dit netwerkevenement waarschijnlijk nooit tot stand waren gekomen. Samenwerkingen en verbindingen op het gebied van vrijwilligerswerk waar de inwoners van de gemeente Venray in de toekomst waarschijnlijk de vruchten van kunnen plukken.

                                                              

119887552 428878904750892 2111968125937777956 n

Rooyin is alive and kicking!

We zaten boordevol ideeën voor nieuwe events in 2020. Inspirerende ontmoetingen voor iedereen die Venray een stukje mooier wil maken. Waar je je vraag over jouw plan of idee kunt neerleggen. En waar anderen je met kennis of ervaring een stapje verder kunnen helpen.

Helaas schopte het coronavirus onze plannen in de war. Rooyin staat namelijk voor ontmoetingen tussen mensen. Goede gesprekken. Luisteren en doorvragen. Samen brainstormen. En dat is best lastig, op anderhalve meter.

Het lijkt dan ook even stil rondom Rooyin. Maar dat is het zeker niet! Achter de schermen zijn we volop bezig. De komende tijd ga je nog zeker vaker van ons horen. En zodra de omstandigheden het toelaten, nodigen we je uit op één van onze events. 

In de tussentijd kun je je vragen of ideeën altijd bij ons kwijt. Want misschien zijn er vanwege corona wel nieuwe initiatieven of vragen. Heb je misschien behoefte aan een digitaal Rooyin-evenement? Of in een goed gesprek met een kleinere groep Venraynaren, op gepaste afstand? Laat het ons weten! Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

WhatsApp Image 2021 04 13 at 22.36.14

Save the date!
18 mei 2021!

Meld je hier aan!

Het was even stil rondom RooyIn, maar we zijn weer up and running!

Na een vreemd jaar voor ons allemaal, willen we graag weer met jullie van start. We zitten dan ook weer boordevol ideeën voor nieuwe events. Inspirerende ontmoetingen voor iedereen die Venray een stukje mooier wil maken. Waar je je vraag over jouw plan of idee kunt neerleggen. En waar anderen je met kennis of ervaring een stapje verder kunnen helpen.

Binnen de maatregelen die de komende tijd nog van kracht zijn, willen wij jullie toch graag digitaal ontmoeten. Daarom organiseren wij op 18 mei een digitale meeting. Verdere details delen wij de komende tijd met jullie, dus hou onze social media en je mail in de gaten!

Gezien deze afgelopen periode zijn wij erg benieuwd wat er op dit moment leeft binnen de vrijwilligerswereld in de gemeente Venray. Tegen welke uitdagingen lopen jullie aan? Zijn er nieuwe initiatieven ontstaan? Heb je een succesverhaal hoe jullie organisatie hiermee om is gegaan? Hoe houden jullie je leden en vrijwilligers gebonden of willen jullie hier graag over sparren met anderen? Meld je dan hier aan!

Vragen, input of opmerkingen? Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..